31. 10. 2019
1 mindoba čtení

Čokoládo-kaštanový likér

Recept od kamarádky Jafinky na sladké a dobré pití. Navíc se nekazí!

Chutná i zahřeje

Sladký nápoj s příchutí čokolády a kaštanů. Výborná tečka pro konec dne.

Co budeme potřebovat?

  • 6 ks ledových kaštanů (může kombinovat bílé a hnědé)
  • plechovka Salka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 čokolády (hořká nebo mléčná)
  • minimálně 250 ml rumu

Postup

Nalámeme čokoládu a tyčinky ledových kaštanů. Smetanu dáme do hrnce a přidáme nalámané ingredience. Za stálého míchání na mírném ohni zahřejeme. Vše musí být rozpuštěné. Poté tuto směs stáhneme a necháme vychladit. Po vychlazení vmícháme Salko a rum.

Jak je to s rumem?

Tady záleží na 2 věcech. Jestli chcete nápoj silnější, tak se nebojte přidat 1/2 l rumu. Pokud máte raději slabší a vláčnější likéry, tak zůstaňte u 250 ml. Však při přidávání rumu můžete zkoumat chuť a konzistenci.

Skladujte ve skleněném obale.