Čokoládo-kaštanový likér
Recept od kamarádky Jafinky na sladké a dobré pití. Navíc se nekazí!
Chutná i zahřeje
Sladký nápoj s příchutí čokolády a kaštanů. Výborná tečka pro konec dne.
Co budeme potřebovat?
- 6 ks ledových kaštanů (může kombinovat bílé a hnědé)
- plechovka Salka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1/2 čokolády (hořká nebo mléčná)
- minimálně 250 ml rumu
Postup
Nalámeme čokoládu a tyčinky ledových kaštanů. Smetanu dáme do hrnce a přidáme nalámané ingredience. Za stálého míchání na mírném ohni zahřejeme. Vše musí být rozpuštěné. Poté tuto směs stáhneme a necháme vychladit. Po vychlazení vmícháme Salko a rum.
Jak je to s rumem?
Tady záleží na 2 věcech. Jestli chcete nápoj silnější, tak se nebojte přidat 1/2 l rumu. Pokud máte raději slabší a vláčnější likéry, tak zůstaňte u 250 ml. Však při přidávání rumu můžete zkoumat chuť a konzistenci.
Skladujte ve skleněném obale.