31. 10. 2019
1 mindoba čtení

Domácí vaječný likér

Recept na výborný vaječný likér.

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • minimálně 0,4 l Tuzemáku*

Připravte si mísu a šlehač…

Postup na výrobu vaječného likéru

Smíchejte žloutky a vanilkový cukr. Tuto směs vyšlehejte do pěny. Následně přilijte kondenzované mléko a opět budete šlehat. Čím déle budete šlehat, tím bude vaječný likér jemnější. Doporučuji alespoň 10 minut.

Poté přilijte smetanu a opět následuje šlehání (2-3 minuty). Hotovo? Jde se na RUM. Ten se přilévá po troškách a to za stálého šlehání.

Smícháno a došleháno?

Hotový vaječný likér přelijte do flašky (nejlépe skleněné) a uzavřete ji. Domácí vaječný likér uchovávejte v chladu a dávkujte dle potřeb laugh .

* Poznámka – pokud chcete vaječnák silnější, tak do něj použijte 0.6 l rumu. Mám vyzkoušené, že se nemusejí přidávat ostatní ingredience.