14. 12. 2019
1 mindoba čtení

Domácí vanilkový krém

Co vám na každém dortu chutná nejvíce? Jistě, je to ten krém. Pokud se jej nemůžete nabažit, tak si jej doma vyrobte.

Domácí vanilkový krém

Co budeme potřebovat?

  • 350 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 čajová lžička rumu
  • 300 g cukru
  • 200 ml mléka
Ilustrační obrázek

Postup přípravy

V hrnci smícháme mléko, rozšlehaný žloutek, cukr a vanilkový cukr. Nyní přivedeme směs za neustálého míchaní na malém plameni do varu. Směs se vaří pouhé 3 minuty.

Po vychladnutí přidáme máslo (mělo by mít pokojovou teplotu) a rum. Nyní přijde na řadu míchání (nebo šlehač) – musíme vytvořit hladký krém. Vůbec nevadí, že není nijak zvlášť tuhý – po vychlazení krásně ztuhne.

Je to sice recept na krém používaný například v dortech, ale osobně si jej dopřávám k palačinkám, k vaflím nebo jen tak…