Moravanka – nejchutnější zeleninová pomazánka
Myslíte si, že jste jedli už všechno? Možná že ještě ne. A pokud ochutnáte tuto zeleninovou delikatesu, určitě si jí oblíbíte.
Moravanka je levná, velmi jednoduchá, a rychle připravená pomazánka, kterou určitě potěšíte každou Vaši návštěvu.
Doba přípravy cca 15 minut.
Ingredience
- 2x Moravanka 330g (pouze od Znojmia)
- 1x – 2x Majonéza 100ml (Poličanka)
- 400g měkkého salámu v celku (Český, Godhaj), Šunkový apod. nedoporučujeme
Co budeme k přípravě potřebovat?
- Obyčejný mlýnek na maso… ano přesně ten
- Chuť do přípravy
Příprava pomazánky
Zeleninové konzervy Moravanky otevřeme a vylijeme tekutinu – nebudeme ji potřebovat.
Postupně umeleme do vhodné misky zeleninu, poté měkký salám.
Nakonec přidáme majolku, a celou pomazánku důkladně promícháme.
Úpravou množství majolky doladíte vlastní konzistenci, a samozřejmě dáme pomazánku vychladit do lednice.
To je vše!
Pozor na feferonky!
Ostrost pomazánky lze vyladit počtem ponechaných feferonek – v každé sklenici Moravanky bývá většinou jedna.
Verze Lite
Pomazánka bez feferonek. Je chutná, a je možné ji bez problémů podávat i dětem či lidem se zvýšenou citlivostí na pálivé ingredience.
Verze Hard
Všechny feferonky použijete. Pomazánka si ponechá chutný základ, ale její pikantnost Vám zcela jistě neunikne.