Recept na domácí Baileys
Máte rádi chuť Baileys? Následující mok vám jej bude silně připomínat.
Co budeme potřebovat?
- 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 0,5 l mléka
- 1 sáček karamelového pudinku
- 1 sáček vanilkového cukru
- 0,5 l rumu
Postup přípravy
První fází je vaření slazeného kondenzovaného mléka. Obě plechovky vložte do hrnce s vodou a na mírném ohni je vařte 2 – 2,5 hodiny.
Mezitím si nachystejte puding.
V hrnci smíchejte mléko a vanilkový cukr, následně z hrníčku trochu mléka odeberte (2 dl) a rozmíchejte v něm pudink. Jakmile se mléko v hrnci ohřeje, tak do něj vlijte obsah hrnku s pudinkem. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Pudink nechte vychladnou (občas jej promíchejte).
Salko je hotové?
Vyjměte plechovky a nechte je také vychladnout. Plechovky i pudink musejí být vychladlé. Pokud máte vychlazeno, tak obsah plechovek smíchejte v míse s pudinkem a přidejte smetanu. Ta by měla mít pokojovou teplotu.
Tuto směs dobře promíchejte a je čas začít přidávat “Rychlou Univerzální Medicínu”.
Rum přidávejte po kouskách za stálého míchání. Jakmile budete vše smíchané, tak domácí Baileys přelijte do skleněných flašek a nechte vychladit.
Ideální je podávat naše Baileys s ledem.