31. 10. 2019
1 mindoba čtení

Recept na domácí Baileys

Máte rádi chuť Baileys? Následující mok vám jej bude silně připomínat.

Co budeme potřebovat?

  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 0,5 l mléka
  • 1 sáček karamelového pudinku
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 0,5 l rumu
Domácí Baileys
Domácí Baileys

Postup přípravy

První fází je vaření slazeného kondenzovaného mléka. Obě plechovky vložte do hrnce s vodou a na mírném ohni je vařte 2 – 2,5 hodiny.
Mezitím si nachystejte puding.

V hrnci smíchejte mléko a vanilkový cukr, následně z hrníčku trochu mléka odeberte (2 dl) a rozmíchejte v něm pudink. Jakmile se mléko v hrnci ohřeje, tak do něj vlijte obsah hrnku s pudinkem. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí.

Pudink nechte vychladnou (občas jej promíchejte).

Salko je hotové?

Vyjměte plechovky a nechte je také vychladnout. Plechovky i pudink musejí být vychladlé. Pokud máte vychlazeno, tak obsah plechovek smíchejte v míse s pudinkem a přidejte smetanu. Ta by měla mít pokojovou teplotu.
Tuto směs dobře promíchejte a je čas začít přidávat “Rychlou Univerzální Medicínu”.
Rum přidávejte po kouskách za stálého míchání. Jakmile budete vše smíchané, tak domácí Baileys  přelijte do skleněných flašek a nechte vychladit.
Ideální je podávat naše Baileys  s ledem.